Hjulskift og dækmontering – billigt

Uanset om du skal have hjulskift fra sommerhjul til vinterhjul eller du skal have dækmontering af nye dæk på dine fælge, så kan vi hjælpe dig.

Elkjær Autocenter kan hjælpe med ombytning af hjul og montering af dæk på fælge.

Hjulskifte – hurtigt og effektivt

Hos Elkjær Autocenter har vi dygtige mekanikere, som hurtigt og effektivt kan skifte bilens hjul, når du skal skifte fra sommer- til vinterdæk, og tilbage igen.

Vi foretager hjulskifte for kun 250 kr.*

eks. programmering af TPMS ventiler hvis dette findes

Dækmontering på fælge

Elkjær Autocenter kan naturligvis også hjælpe dig, når du skal have monteret dæk på bilens fælge, eller have skiftet de gamle dæk ud med nogle nye.

Vi afmonterer de gamle dæk og monterer de nye på fælgene. Derudover afbalancerer vi hjulene. eks. Montering  på bilen

Du får dækmontering inkl. afbalancering for kun kr. 700kr

Vigtigheden af sommerdæk og vinterdæk

Der er mange delte meninger om nødvendigheden af at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk. Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er der forskel i bremselængden når man skifter mellem sæson specifikke dæk.
Vi hos Elkjær Autocenter anbefaler at man skifter til hjul der passer til sæsonen. Mange vælger at klare dette hjulskifte selv, men vi kan selvfølgelig hjælpe dig med dette i alle vores afdelinger, så slipper du for bøvlet.

Hvornår er det tid til skift af dæk og hjul?

Der er flere svar på hvornår man bør skifte dæk og hjul på bilen. Hjulskifte er som hovedregel kun nødvendigt når vi skifter mellem sommer og vinter, men kan også være nødvendigt ved en punktering.
Dine dæk skal udskiftes når de er slidt eller møre og her er det nødvendigt at foretage en dækmontering af et nyt dæk på fælgen.
Dine dæk er slidte når mønsterdybden er under 4 mm. eller når lamellerne har rejst sig og f.eks. fået “hæl og tå”.

Forlæng levetiden på dine dæk

Dækkene på din bil har stor betydning for din bils køreegenskaber. Det er derfor vigtigt, at de altid vedligeholdes og ikke slides skævt. For- og bagdæk slides oftest forskelligt, og du kan derfor med fordel bytte om på for- og bagdæk, for på den måde at forlænge dækkenes levetid.
Et korrekt dæktryk til alle tider og alle belastninger er alfa og omega for dækkets levetid, kontroller derfor dæktrykket med jævne mellemrum, eller hvis du skal køre med tungt læs.
Regelmæssig udskiftning af alle dæk sikrer, at dækkene slides mere jævnt og du bør derfor skifte alle fire dæk på én gang, frem for at skifte af to omgange.

*Der ydes ikke prisgaranti på dæk, fælge, montering og udskiftning og hjul

Vinterhjul udskiftes billigt og professionelt

Mange tror at vinterhjul kun er nødvendigt, når der er sne, men det er desværre ikke tilfældet. Vinterdæk og sommerdæk er lavet i forskellig gummiblandinger, for bedst muligt at kunne gribe fat i underlaget ved specifikke temperaturer. Derfor bliver et sommerdæk for hårdt til at skabe et godt vejgreb, når temperaturen kommer under ca. 7° C.

Derfor er det vigtigt at få skiftet til vinterhjul i tide!

Udskift dine komplette vinterhjul for kun 250kr

eks. programering af TPMS ventiler hvis dette findes

Afbalancering af vinterhjul ved udskiftning

Ryster rattet i bilen ved bestemte hastigheder? Så kan det være en god idé at få dine vinterhjul afbalanceret. Et hjul der er ude af balance, kan give rystelser, der er ubehagelige især ved hastigheder over 80 km/t, men samtidig kan det slide unødigt på øvrige dele i bilens undervogn og på hjulophænget. Sliddet på dækket kan også øges, da det ikke har den korrekte kontakt med overfladen. Dette slid nedsætter sikkerheden, hvilket især kommer til udtryk i tilfælde af f.eks. en nødopbremsning eller udskridning.

Det er heldigvis sjældent, at det er nødvendigt at afbalancere hjulene, men får du sat nye dæk på dine fælge, er det en rigtig god ide at afbalancere hjulet. Afbalanceringen foregår ved at små lodder sættes på fælgen på nøje udmålte placeringer. Et sådan lod kan af og til falde af, hvorfor det kan være nødvendigt med en ny afbalancering.

Få alle 4 hjul afbalanceret for kun 400kr

Er dine vinterdæk i orden?

Når den generelle dagtemperatur kommer under 7° C i gennemsnit, anbefaler vi hos Elkjær Autocenter at skifte fra sommerhjul til vinterhjul. Inden du skifter, er det vigtigt at kontrollere dine vinterdæks tilstand. Mønstret skal helst være dybere end 4 mm. og meget gerne dybere. Og der må selvfølgelig ikke sidde skruer eller andet i dækkene.

Er det tid til at bestille nye dæk, rådgiver vi naturligvis gerne om, hvilke dæk der passer til dit kørselsbehov.